Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

Palladio is onderdeel van

Zuidasdok

Programma Zuidasdok is één van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van de Amsterdamse wijk Zuidas en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Een project om trots op te zijn

Behoud van leefbaarheid

Speciale aandacht voor behoud van infrastructuur en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden. Amsterdam staat immers nooit stil.

Enorme omvang

Programma Zuidasdok is een project van enorme omvang, oplevering is voorzien in uiterlijk 2036.

Zuidasdok is een project van Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam om de bereikbaarheid van de Zuidas en het noordelijke deel van de Randstad te verbeteren.

Het project

Waar de Zuidas voorheen vooral bekend stond als businessdistrict, ontwikkelt het gebied zich snel naar een gemengde, levendige stadswijk waar wonen, werken en recreëren samenkomen, als integraal onderdeel van Amsterdam. Het project Zuidasdok gaat zorgen voor een betere leefbaarheid van van de Zuidas en de noordelijke Randstad door het vergroten van de bereikbaarheid. Dit wordt gerealiseerd met:

  • vernieuwen en uitbreiden station Amsterdam Zuid
  • verbreden en deels ondergronds brengen snelweg A10 Zuid
  • herinrichten knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel
  • herinrichten openbare ruimte stationsgebied

Belangrijke aandachtspunten bij de realisatie van deze doelstellingen zijn de zorg voor een complete stad en infrastructuur in elke fase van de bouw van het project. Vooral de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied tijdens de uitvoering van het project zijn van essentieel belang.

 

Onze rol

Palladio zorgt er bij het programma Zuidasdok voor dat de bedrijfsvoering op orde is en de projecten en het programma voorspelbaar en beheerst worden uitgevoerd. Onze adviseurs werken in de projectteams aan een stabiele en voorspelbare uitvoering van de projecten door periodiek de projectscope, financiën, planning en risico’s te actualiseren, en hier over te rapporteren en te adviseren. Ook zorgen we voor een inzichtelijke programmarapportage waarmee de stakeholders worden geïnformeerd over de voortgang van het programma.

 

Hier zijn wij trots op

Palladio is er trots op dat ze de project- en programmabeheersing voor de Zuidasdok uitvoert en hierin samenwerkt met de gemeente Amsterdam, ProRail en Rijkswaterstaat. Het programma is omgebouwd van een project naar een programma met meerdere projecten. Palladio heeft de bedrijfsvoering en beheersing voor het nieuwe programma ingericht en werkt met de projectteams aan het verbeteren van de stabiliteit en voorspelbaarheid.

Locatie
Amsterdam, 
Industrie
Rijksoverheid
Klant
Rijkswaterstaat, Prorail en Gemeente Amsterdam
Teamgrootte
14
Jeroen Kip,
Business Unit Manager Palladio Interim Management
Wilt u meer weten over dit project of de rol van Palladio? Of wilt u weten wat Palladio voor uw projectorganisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.
070 365 6063