Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

Palladio is onderdeel van

Sterke lekdijken

Deze dijk beschermt een groot deel van Midden- en West-Nederland tegen overstroming.

Een project om trots op te zijn

20 miljard

Geschatte schadebesparingen

1 miljoen

Huishoudens beschermd tegen waterschade

Palladio hielp bij de projectbeheersing van het totale programma en haar 7 deelprojecten

Het project

De Lekdijk beschermt een groot deel van Midden- en West-Nederland tegen overstroming. Als de Lekdijk doorbreekt, kan een groot deel van de Randstad, tot Amsterdam aan toe, overstromen. Tussen Amerongen en Schoonhoven wordt de dijk versterkt, zodat deze ook in de toekomst voldoende veilig is en voldoet aan de nieuwe normen die sinds 2017 van kracht. Het gebied achter de Lekdijk is een thuis voor meer dan een miljoen mensen. Bovendien is dit gebied het economische hart van Nederland en lopen er veel auto- en spoorwegen doorheen. De Lekdijk is van belang voor de waterveiligheid in dit gebied.

 

Onze rol

Als manager projectbeheersing hebben wij de POV Centraal Holland beheerst. Het eindresultaat van de POV Centraal Holland is de veiligheidsopgave en hiermee de scope voor het project Sterke Lekdijk. Voor de Sterke Lekdijk zijn wij, vanuit de rol van strategisch manager projectbeheersing en manager projectbeheersing van een deelproject, de basisbeheersing aan het opzetten van het totale programma en haar 7 deelprojecten.

Hier zijn wij trots op

Palladio is trots een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het het Hoogwaterbeschermingsprogramma, oa. met dit project. Omgaan met het water is eens te meer een uitdaging gebleken voor ons land. We dragen er graag aan bij onze inwoners te beschermen tegen de rivieren.

Locatie
Amerongen, 
Utrecht
Industrie
Waterschap
Klant
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Teamgrootte
600