Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

Palladio is onderdeel van

PPO Zuid-Nederland B Vaarwegen

De transportmogelijkheden van de Maas verbeteren en het risico’s op overstromingen verminderen.

Een project om trots op te zijn

Veiliger wonen

In 2021 is tijdens het extreem hoge water eens te meer gebleken hoe enorm belangrijk het is om ruimte te creëren voor de Maas en extreme weessituaties te kunnen doorstaan. We zijn trots hier onze bijdrage aan te mogen leveren.

De projectbeheersing op orde te brengen en zorgen voor een betrouwbaar en voorspelbaar verloop van de verschillende projecten binnen dit onderhoudsprogramma.

Het project

Rijkwaterstaat werkt aan de modernisering van de Maasroute. Een complex en indrukwekkend werk waarvan het doel is om van de Maas een nog betere vaarweg te maken en overstromingsrisico’s te beperken. We hebben in 2021 allemaal kunnen zien wat de noodzaak is van het geven van ruimte aan de Maas.

De Maasroute maakt deel uit van het Trans Europese vervoer Netwerk en is dus een belangrijke schakel in het Europese vaarwegennet. De vaarroute wordt aangepast zodat schepen met een diepgang van 3,5 meter er doorheen kunnen en de kans op overstromingen verkleind wordt. Dit gebeurt door het uitdiepen van de vaarroute, het aanpassen van de kanalen, het verhogen van bruggen en het verlengen van sluizen. Het programma met de maatregelen is in 2002 vastgesteld. De uitvoering conform Tracébesluit is in 2006 gestart en moet in 2023 het gereed zijn.

Daarnaast werkt het cluster aan het programma Gronst (GRoot ONderhoud STuwen in de Maas). Er wordt gewerkt aan levensduur verlengend onderhoud van 7 stuwen in de Maas waardoor deze nog jaren meekunnen.

 

Onze rol

Palladio verzorgt gedurende twee contractjaren, met opties tot verlenging, op productbasis de projectbeheersing en draagt zorg voor het financieel management, risico- en planningsmanagement, kwaliteitsmanagement en capaciteitsmanagement. Doelen hierbij zijn:

  1. om de projectbeheersing op orde te brengen, betrouwbaar en voorspelbaar te zijn;
  2. continuiteit en stabiliteit van projectbeheersing te waarborgen
  3. tevreden betrokkenen over de samenwerking.

Dit om uiteindelijk de projectbeheersing naar een hoger niveau te brengen.

 

Hier zijn wij trots op

We hebben in het eerste contractjaar al een goede basis gelegd voor de projectbeheersing, waarmee Rijkswaterstaat de verruiming van de Maasroute en de renovaties van de stuwcomplexen zo efficiënt mogelijk kan uitvoeren.

Essentieel hierin is de bijdrage die we leveren vanuit onze producten die de IPM-teams en de projectteams helpen om meer grip te krijgen op het cluster en de contracten. Tevens vervullen we als projectbeheersing steeds meer een verbindende rol tussen de verschillende (keten)partners, waardoor uiteindelijk de opdrachtverlening en uitvoering nog efficiënter uitgevoerd zal worden.

Locatie
Limburg
Industrie
Rijksoverheid
Klant
Rijkswaterstaat
Teamgrootte
3
Jannus van Kampen,
Projectmanager projectbeheersing
Wilt u meer weten over dit project of de rol van Palladio? Of wilt u weten wat Palladio voor uw projectorganisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.
070 365 6063