Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

Palladio is onderdeel van

AIRBIM

Een grondig databeheer van de assets is van cruciaal belang voor de veiligheid en voor het goed kunnen plannen van onderhoud en vervanging.

Een project om trots op te zijn

Vertrouwen

dat we krijgen in een cruciaal programma.

Betere samenwerking door beter data te beheren en te delen.

Het project

Rijkswaterstaat beheert de drukste infrastructuurnetwerken ter wereld (wegen, vaarwegen en waterbeheer). Het is van belang om deze netwerken, met al zijn assets, goed in kaart hebben.

Denk hierbij aan gegevens over: wat zijn onze assets, welke onderdelen zijn er aanwezig, hoe oud zijn die, welke veiligheidseisen gelden, wie heeft er wanneer aan welk onderdeel onderhoud gepleegd? Dit vergt een grondig databeheer van de assets.

Om een idee te geven: een beweegbaar onderdeel van een brug heeft soms al meer dan honderd kenmerken. Rijkswaterstaat heeft dus met enorme hoeveelheden data te maken, en de kwaliteit van die data is van cruciaal belang voor de veiligheid en voor het goed kunnen plannen van onderhoud.

Het Programma AIRBIM is erop gericht de data (areaalgegevens) op eenduidige manier vast te leggen en te digitaliseren. Doel is dat de areaalgegevens goed beschikbaar zijn en dat de situatie ‘buiten = binnen’ (data in de systemen klopt met de werkelijke situatie buiten) altijd klopt.

 

Wat doet Palladio

Palladio is betrokken om de Financiën en Capaciteitsmanagement van het programma te beheersen. Sinds augustus 2021 is ook Palladio gevraagd om naast financiën, capaciteitsmanagement ook de planning, het risicomanagement en het Dashboard voor haar rekening te nemen. Het Programma team wil door middel van een dashboards inzicht krijgen in stuurinformatie om succesvol de doestellingen te realiseren. Ook hebben wij een adviserende rol op het gebied van contractmanagement. (het beoordelen van het kostprijsmodel)

 

Waar zijn wij trots op

We zijn trots dat we de gehele projectbeheersing voor het programma AIRBIM mogen invullen. Het succesvol invullen van financiën en capaciteitsmanagement heeft ervoor gezorgd dat AIRBIM heeft besloten om ook planningsmanagement en risicomanagement bij ons onder te brengen. We zijn trots op het vertrouwen dat we krijgen zo’n cruciaal project in goede banen te mogen leiden.

Locatie
Nederland
Industrie
Rijksoverheid
Klant
Rijkswaterstaat
Teamgrootte
Patricia Tjong ,
Directeur
Wilt u meer weten over dit project of de rol van Palladio? Of wilt u weten wat Palladio voor uw projectorganisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.
070 365 6063