Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

Palladio is onderdeel van

A16 Rotterdam

Rotterdam en Lansingerland beter bereikbaar en leefbaar dankzij een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16.

Professionaliseren van een aantal projectbeheersingsfacetten om echt naast Rijkswaterstaat als partner dit project in goede banen te leiden.

Het project

Het project A16 Rotterdam zorgt voor de aanleg van een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Er staat bijna dagelijks file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Omdat weggebruikers die files proberen te omzeilen, slibben ook lokale wegen dicht. Met een rechtstreekse verbinding rijdt verkeer op de A13 en A20 straks vlotter door en is er meer rust op het onderliggend wegennet. Zo verbetert de bereikbaarheid van Rotterdam en de leefbaarheid voor omwonenden rond de A13 en A20.

De A16 Rotterdam wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis. Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland.

 

Onze rol

Palladio is in 2020 in het project ingestapt op een rijdende trein. De uitvoering is gestart en Palladio is gevraagd de projectbeheersing van dit project over te nemen en verder te professionaliseren en de projectsecretaris te leveren. De komende jaren zullen we de projectbeheersing van de uitvoeringsfase van het project doen. Palladio draagt zorg voor het financieel management, risico- en planningsmanagement, kwaliteitsmanagement en capaciteitsmanagement. Doelen hierbij zijn:

  1. om de projectbeheersing op orde te brengen, betrouwbaar en voorspelbaar te zijn;
  2. continuïteit en stabiliteit van projectbeheersing te waarborgen
  3. tevreden betrokkenen over de samenwerking.

 

Hier zijn wij trots op

Palladio is eind 2020 ingestroomd in dit project. Inmiddels hebben we een belangrijke plek ingenomen in de projectbesturing en hebben we een aantal projectbeheersingsfacetten verder kunnen professionaliseren. We zijn trots om op te kunnen treden als echte partner van Rijkswaterstaat, om zo te zorgen voor een soepel en voorspelbaar verloop van het project en vinden het geweldig een bijdrage te mogen leveren aan de vlottere doorstroming van het verkeer op de A13, A20 en omliggende wegen.

Locatie
Rotterdam, 
Industrie
Rijksoverheid
Klant
Rijkswaterstaat
Teamgrootte
8